22 April 2021

Kiezen en kiezen, wat is dat nu?

Note: deze woorden rolden er deze voormiddag zomaar uit.. eigenlijk had ik ineens zoveel impulsen dat ik wel 3 stukken schreef waarvan deze er één is. Wat kan mijn mijmering  aan jou bijdragen?
_ _

Wat is kiezen eigenlijk?

Ik kan kiezen voor vanille ijs en citroen. En ik kan kiezen om te kiezen om voorbij te gaan aan alles wat zogenaamd aanwezig is.

Door simpelweg te kiezen, kan ik ziekte anders interpreteren én dus iets anders geloven. 

Anders kiezen en anders zijn. Zo simpel dus..

Ik peins er vaak over, mijmer en stel veel vragen. Het is eerder iets als een ‘awareness’ een gewaarwording, waarneming. Woorden vatten de energie niet.

Ik heb iets ervaren in me waarvan ik besef wat keuze eigenlijk is, voor mij. Hoe keuze voor me kan werken. Hoe ik zie en hoor wat de perceptie van anderen is dat niet mijn keuze hoeft te zijn.

Ben je nog mee?

Er staat zogenaamd van alles te gebeuren.. ik heb al veel geloofd en dus ook gekozen voor die waarheden, te gebeuren ervaringen. En wat als ik simpelweg kan kiezen dat ik wel aanwezig ben op aarde én iets anders ervaar dan de meesten rondom mij?

De waarde en potentie van keuze is de spil in alles

In combinatie met vragen stellen om meer gewaarzijn te creëren en dus ook meer tot oneindige mogelijkheden! whoop whoop!

Mega wijs Vré wijs Geniaal Fenomenaal Waaw!
zo simpel dus..

Ook zo met het me ‘moeten’ afschermen van meekijkers op mijn laptop, computer, gsm, camera's in het straatbeeld.. Beschermen. Ik als oneindig wezen ben Alles. Ik hoef me niet af te schermen. Eén simpele keuze dat ik hieraan voorbij ga, is al wat er is. Een keuze.

Althans die potentie heb ik nu, weet ik.

Het is anders dan voorheen.. en daar bedoel ik mee dat ik eerder deze potentie keuze niet kon maken. Alé jawel én toch ook niet. Het heeft alles te maken met bewust willen zijn, bereid zijn. Gewaar willen zijn. Weten.

En ja dat is het .. weten dat het zo is.
Voordien eigende ik die potentie niet toe. Kende ik ze niet. Wist ik het niet. Wilde het mogelijks zelfs niet.

Ik heb inmiddels zoveel energiëen geëlimineerd en vragen gesteld en way out of my comfortzone gestapt dat ik elke keer weer, meer oneindig weten heb eigen gemaakt. Om het zo te zeggen, om er woorden aan te geven. En dat is héél bijzonder!

Dankbaar.

2 comments:

 1. "Wat als ik simpelweg kan kiezen dat ik wel aanwezig ben op aarde én iets anders ervaar dan de meesten rondom mij?"

  Dit is zo'n krachtige vraag/zo'n krachtig statement! We creëren echt letterlijk ons eigen leven, in elke seconde weer. Vanuit die gewaarwording wil ik leven. :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Mmmm.. dankje Sandra.
   Ja zo dus! Ik ben er zoo begeesterd door.. en wrijf nu al in mijn handen.. wat gaat dat geven, wat gaat dat geven??

   mmmm.. ;c))

   Delete

Als je een reactie plaatst met je Google account hoef je niet te bewijzen dat je 'geen robot' bent.