Navigatiesysteem.. dat jij bent

Note: wat kan jouw eigen navigatiesysteem aan jou bijdragen, meer dan je ooit voor mogelijk hield?

_ _

Stel, je bent al heel je leven gewoon aan één bepaald navigatiesysteem. Het is hét van hét. Je hebt het van je ouders meegekregen of je hebt het gekocht omdat de reclame zo inspirerend was of je hebt het meegekregen van je werk zodra je er in dienst kwam of .. het is zo chique dat je het wel moest hebben.. etc.

En dan kom je er ineens op uit dat er 'all along' een ander, eenvoudiger, onbekend navigatiesysteem was dat je eigenlijk al in je bezit had. Je was het vergeten, ooit gebruikt, was niks mis mee.. eigenlijk best handig. Altijd mee.. zonder batterijen.. én toch koos je er ooit voor om het opzij te zetten voor iets nieuwers, chiquers, iets meer design en uitstraling, duurder..

En eigenlijk.. als je er nu bij stil staat.. ja.. is de nieuwe gadget, hét van hét dat wel blink blink is én toch niet helemaal eigen. Het vereist een verzekering in geval van diefstal of verlies.. Het vereist upgrades om de zoveel keer. Het vereist een speciaal hoesje.. Het vereist elektriciteit.. Het vereist een app of speciale stekker.. 

Het vereist nogal wat.

En de oude bekende niet, dat behoeft geen oplader of speciaal snoer, ook niet onderweg op de fiets of in de auto of in de trein of in het vliegtuig of op de boot.. Het is altijd up-to-date, het kan niet gestolen worden. Het is altijd aan. Je kunt het negeren en zelfs aflsuiten.

En nu je er zo bij stilstaat.. komen de ervaringen boven.. "Ah ja, die ene keer dat je ineens de impuls kreeg om niet naar de bakker te gaan. Bleek achteraf dat er op het kruispunt een accident was gebeurd. Of die andere keer dat je ineens bewust was van de impuls om ergens totaal anders in te slaan én je die prachtige kast zag staan aan de kant van de weg "weggeef". Precies dié kast dat je wilde! Of die ene keer dat je een afrit eerder nam en bleek dat net op dat moment file ontstond op de autosnelweg. Of die andere keer dat je ineens wist dat je de volgende halte moest afstappen én iemand tegen het lijf liep waarme je een fijn gesprek had en nadien vrienden mee werd én zelfs collega's...

En ineens weet je het weer.. dit navigatiesysteem dat ben JIJ!

JOUW gewaarzijn. 

Jouw bereidheid om gewaar te zijn van impulsen.. de ja's en de nee's in bepaalde situaties. 'Nee' het is niet ok om nu dat aan  te kopen. Ja deze job gaat jou iets brengen.. ja voor het eerstkomende jaar. Nee, dit huis lijkt perfect én toch niet kopen.. Ja het is veilig om door te rijden, over te steken..'

En hoe meer je bereid bent om gewaar te zijn én om het op te volgen, hoe meer JIJ op de juiste plaats BENT op het juiste moment. Altijd veilig. Onafhankeiljk van een ander, software, instantie of overheid. 

Want JIJ WEET wat jij weet. 

dat dus..

Comments