Wat is waar en zal uitkomen en wat niet?

Jaaren geleden hechtte ik belang aan wat een kaartlegster zag in de kaarten. Ik wilde weten hoe het zat met mijn relatie en ging naar iemand toe via via.. 

Zij was vrij direct en zei meteen dat alles wat zij zei zou uitkomen, vroeg of laat. Vervolgens legde ze de kaarten en sprak. Datgene wat ze zei was zoo anders dan ik wilde en kon horen. patatiepatata.. op het einde liep ik buiten in tranen! Het was zo erg dat ik besloot dat dat niet ging gebeuren. 

Kort erop ging een vriendin van me destijds naar dezelfde vrouw.. zij was depri, het was spannend op haar werk en ze had geen lief en wilde weten.. De kaartlegster zag en zei dat ze weg moest van haar werk... 

Een tijd later had de vriendin een man leren kennen en was pakken vrolijker.. ze bezocht nog eens de kaartlegster en die zei haar dat ze niet weg moest op haar werk. Waarop de vriendin verbaasd en verward was. 'Ja,' zei de kaartlegster 'je situatie is nu veranderd'.

Toen ik dit hoorde had ik zoiets van : "What the fuck?!!" 

Tegen mij zegt ze dat alles vroeg of later zal uitkomen en tegen haar zegt ze iets anders?! Dat is me altijd bijgebleven. Ik denk ook dat dat de laatste keer was dat ik iemand anders bezocht voor die reden. 

Ja ik heb het zelf in eigen hand. Alles wat de kaartlegster zei, is tot op heden NIET uitgekomen omdat ik anders beslist heb. 

Laten we altijd onze eigen potentie erkennen en anders durven kiezen. En als we onszelf vastzetten, laten we dan uitreiken naar anderen die bewust vragen willen stellen zodat we weer:

gewaarworden/waarnemen - weten - zijn 

Weet dat wat je kiest altijd jouw waarheid is.
Dat je creëert wat jij kiest dat mogelijk is. 
Jouw Waarheid. 
Jouw Realiteit. 
Jouw Samenleving. 

Keuze creëert. 

Stop om een ander zo belangrijk te maken dat je deze zult verwijten eens blijkt dat die jouw verlangens niet creëerde. 

Tania Maria_     

Comments

 1. Naar aanleiding van reacties op dit bericht dat ik op facebook deelde, plaats ik hier mijn schrijfsels die ik daar schreef.

  "Ik wil vermelden dat de reden waarom iemand naar een kaartlegger wil gaan, belangrijk is. Als het is omdat de ander moet zeggen wat hij moet en zal doen, is dat een mogelijkheid.
  Niet fout of slecht. Een keuze.

  Als je hem een andere mogelijkheid wilt aanbieden, laat hem dan kennismaken met de vragen bvb. Zodat hij leert (indien interesse) op zijn eigen weten te 'vertrouwen'.

  Ik was vroeger iemand die - in tijden van onzekerheid en niet weten - wilde dat een ander me leidde. Omdat ik het niet zag zitten of zo, in zak en as zat..
  En de vragen bevestigen en bekrachtigen mijn eigen weten. Wat weet ik dat ik nog niet wil weten?

  Dus mijn verzoek, maak hem niet fout of slecht. Bekrachtig hem in zijn zijn.
  Dankje."

  ReplyDelete
 2. Naar aanleiding van reacties op dit bericht dat ik op facebook deelde, plaats ik hier mijn schrijfsels die ik daar schreef.

  "Elke (10) seconde(n) kunnen we een nieuwe keuze maken.
  Dus elke keer we een keuze maken, verandert er iets..

  Gezien de tijdlijn en de periode en wie ik was op dat moment, was ook die kaartlegster een spiegel voor me. ;c) Het was niet voor niks dat zij dat toen tegen me zei. Dat zie ik ook wel.

  Echter op dat eigenste moment ja joh, was ik zo omver geblazen.. Ik had vragen opgeschreven, herinner ik me nog. En zij begon direct kaarten te leggen zonder dat ik de kans had/nam om ze te stellen.

  Een heel interessante creatie destijds. :c)

  Nu zou ik er in eerste instantie niet meer komen.
  Ten tweede zou ik ingrijpen en zeggen dat ik vragen had.
  En zou vragen stellen: Wat is hier juist aan? Wat is het geschenk hierin?

  Het had een blik geworpen op mijn afhankelijkheid én op mijn eigen creatiekracht. ;c)

  Ik heb mijn ervaring gedeeld om een blik te werpen op het 'weten'. Een (gratis) kompas waar iedereen mee geboren is en bij de meesten (mensen) is onder stof zit of ergens in een doos/kamer zit waar ze al in geen jaren hebben gekeken.

  Godinzijdank ;c)
  zijn de leden van deze groep, bewust(er).

  Anyways wat je zegt, de kaarten bieden ondersteuning, bevestiging of een extra duwtje.
  Tesamen met de vragen kom je al een heel eind.

  Ik maak zo nu en dan collages met scheursels. Datgene wat mijn aandacht trekken, leg ik samen en dan vormt er zich een collage. Soms herken ik meteen waar het over gaat en soms pas na dagen, weken of zelfs maanden. Heel interessant!

  Het is mijn interesse in het eigen weten dat me nu bij mezelf houd.
  Ik herken wat je zegt over 'er niet naar gaan leven'. Been there done that. Zelfs ook met wat de kaartlegster zei, ondanks mijn weerstand. Ha! Ja dat heeft nog voor spanning gezorgd.

  Bijzonder hoe dat kan gaan.. mezelf weggeven en situaties creëren omdat iemand ooit heeft gezegd dat het zo zal zijn."

  ReplyDelete

Post a Comment

Als je een reactie plaatst met je Google account hoef je niet te bewijzen dat je 'geen robot' bent.