Sunday, February 18, 2018

INSPIR: polyamorous, navigating time Together & time with Others

Britanny & Connor, een polyamorisch koppel dat openhartig deelt over hun ervaringen met andere partners. En wat ze fijn vinden tijdens het vrijen met elkaar. Via Peter leerde ik deze kennen. Destijds toen ik helemaal JA zei tegen de experimenten van Peter, hebben we samen naar hun video's gekeken. Gesprekstof genoeg om openlijk te delen wat het met ons deed. Als ik zo terugkijk naar die periode, voel ik opnieuw de groei die we beiden doormaakte. Onze communicatie was nooit eerder zo open & eerlijk. Mm.. ja dat was fijn.
Openlijk & vrij kunnen delen. Space houden voor elkaar. Die periode maakte me bewust van mijn eigen verlangens t.o.v. Peter & onze relatie. Het maakte me duidelijk hoe graag ik eigenlijk in zijn buurt was. Ik verbleef er langer dan voordien. Vond het fijn & huiselijk op momenten. Ik groeide dichter naar hem toe & in de relatie, dan ooit tevoren.

Enfin.. sinds vorige week kan ik terug naar hun video's zien, eerder had ik ze compleet van me afgeduwd omdat zij symbool stonden voor de hevige pijn die ik ervoer. En nu.. kan ik er opnieuw curieus naar kijken. Ze intrigeren mij.

Enfin, van de week vroeg ik mij nog af hoe die twee het doen? 
Hoeveel tijd ze samen zijn met elkaar. De regelmaat van dates. Hoeveel tijd ze met dates besteden? En hoppa, krijg ik antwoord! Bijzonder toch! Eb & vloed.. blijkbaar ervaren ze beiden een flow van tijd met elkaar besteden & zichzelf en tijd met anderen willen besteden. Het wisselt, de ene keer dit & de andere keer dat. Ja, waar ken ik dat van? Mm.. ik ken het zelf zo goed! Die flow van impulsen die snel kan wisselen.
Enfin, ik deel het hier omdat het goed voelt om te doen
Fijne openhartige mensen die zichzelf ontmoeten door ontmoetingen met anderen. En ook door veel aandacht te geven aan hun zelfliefde voor zichzelf binnen de dynamiek van hun relatie, vindt er veel heling plaats in hun eigen systeem.

Hoe meer ik van mezelf laat zien.. 
Ik zag nog een andere video van hen twee & klikte het ik aan. Zo tof! Waaw! Ik herken mijn eigen energie hierin. En de uitnodiging aan mezelf, om meer uiting geven aan wat ├ęcht speelt ook al voelt het aan alsof ik het niet kan delen. Om meer van mezelf te laten zien. De bevrijding te ervaren van  me gezien te voelen. En visa versa: 'holding space' voor Peter te delen heeft & dat ontvangen. Aanwezig zijn.
Ruimte maken om te onderzoeken of er zaken zijn die gedeeld mogen worden? Soms komen ze pas op deze manier aan het licht omdat er eerder nog geen bewustzijn in was. Interessant!Af & toe is het nodig voor onszelf om dingen zoals dat af te checken .. omdat het belangrijk is voor de relatie. In het mezelf laten zien. Gisteren trok ik nog een kaart hier thuis en die zegt:

"Des te meer ik mijzelf laat zien, des te meer is er van mij om van te houden" 

En ik heb bewust die regel een aantal keer gelezen. Ik voelde dat het belangrijk was om erop te mediteren. Om het binnen te laten komen & het antwoord vanzelf op te laten komen.. & hoppa! Dit is alweer een antwoord op mijn vraag naar meer helderheid. SO AMAZING! 


No comments:

Post a Comment