Tuesday, February 20, 2018

FEEL: ik wil schrijven, woorden geven aan..

Mon coeur.. zo toepasselijk dat ik deze aan klikte zojuist
Ik zit hier.. voor mijn scherm, de dag is voorbij gegaan, uren na elkaar. Eerst kon ik al ni uit bed geraken. Mijn nacht was onrustig, mijn lijf ook. En dan een al dan niet contact met Peter. Een uitreiking van zijn kant & een twijfelen van mijn kant. Was ik eraan toe om te verbinden om daarna weer in stilte te gaan? Om de pijn te ervaren om terug op mezelf geworpen te worden?

En ik ben het aangegaan "ja" heb ik gezegd & we hebben elkaar verkend. We hebben gelachen & gehuild. Ik heb vragen gesteld & antwoorden gekregen. Ik heb spanning gevoeld & pijn, scherpe pijn. Angsten die aangeraakt werden.

En bovenal heb ik gemerkt dat mijn intentie & wens nog geen match zijn met de realiteit. Ik voel af en toe wel dat ik "space" wil houden voor zijn ervaringen, gedachten & verlangens. En tegelijk merk ik die scherpe pijn op, jaloezie & alles wat daarbij komt kijken.. Ik neem waar hoe ik reageer, hoe ik houvast wil hebben. En ik mag zijn met wat er is. En nee, ik kan ni terug naar voordien, nog ni. De intentie, het verlangen om oprecht "alles" openlijk te delen, is er wel. En tegelijk als er iets passeert.. een woord of een zin ergens.. komen er al aannames in me op. Man.. ik heb nog wat te leren in vertrouwen. In zijn met wat er is. In inzien dat ik er sterker uitkom als ik alles durf toe te laten.."Pff.. ik heb weer een portie pijn waar ik op kan teren".. zei ik hem nog. En ik wil mezelf de kans geven écht waar om het weer eens anders te doen. Anders dan mijn mechanisme.. "Ja, het voelt scherp aan hé, ja amai sèg heftig spul! Geef me eens iets sterkers dat ik het ni hoef te voelen. Ja jakkes! Bèèèè brrrr bèèèèè bah! Aahhhhhh grrrrr pfffff dûh!! Mm.. diepe zucht!"

Wat nu? Wat fucking nu??
"Ga iets leuks doen voor jezelf meiske.. een warm bad ja of net een koude douche om weer in actie te komen? Het is al donker dus buiten gaan zit er ni echt in. "Godverdomme sèg! Ik baal ervan dat ik ni écht eerder het gesprek heb stopgezet! Ik had eerder nog de neiging om lekker efkes te wandelen. En ik heb mijn eigen de das omgedaan.. omdat ik het contact ni wilde verbreken. Hm.. "Wat doe ik mezelf toch aan sèg! De djuuuuuuuu!!! Voel ik die pijn ook nog eens!'

In een impuls stuurde ik hem een sms na ons gesprek. Voelde fijn aan. Krijg net een antwoord. Ok.. en hoppa ineens die gesloten deur weer. En nu.. weer op mezelf zijn. Koude douche.. geen fijn gevoel & ik doe het mezelf aan. KUT!

Dan maar een koude douche, weet ik tenminste waar die vandaan komt!
Merk alweer een vluchtbeweging in me op.. ik wil weglopen voor deze gevoelens van ongemak!


No comments:

Post a Comment