Sunday, February 18, 2018

FEEL: feeling a bit overwhelmedMm.. ik keek nog naar video's van Brittany & Conor & las enige verhalen van mensen over open relaties. En over jaloezie & over hun openlijk verlangen om zich te verbinden met anderen op wie ze verliefd zijn of een crush hebben. En ik merk dat mijn vat overloopt.. ik voel een spanning in mijn keel. Too much to handle deze keer.

Zo dicht zit ik op de grens van pijn & overload

En ik glimlach naar mezelf: "Meiske.. kijk eens wat voor stappen je zet. Je proeft, je legt het terzijde, je voelt en das helemaal ok. Laten we ni overhaast handelen. Verkenner dat ben jij. Je doet het goed zenne. He-le-maal ok!"

En nu ben ik blij dat ik alleen ben, op zo'n moment. Hoef ik efkes niks. Anders met Peter zou ik me terugtrekken & mijn pijn op die manier ervaren. Nu hoef ik effe niks uit te leggen. Kan ik ermee zijn op mezelf. Das dan weer het voordeel van deze situatie. Alhoewel het ook anders kan, ik herinner me een moment waarop het te veel werd voor mij & ik vroeg of we onze aandacht op onszelf konden houden. En daar zijn we toen liefdevol in geslaagd! Om trots op te zijn eigenlijk.

Ik hou van de spontane geweldloze manier van praten van Brittany & Conor. Weloverwogen om hun gevoelens uit te drukken. Naar zichzelf & elkander. Daar kan ik nog van leren. Ik hoorde vandaag Fia praten over zelfzorg.. dat ze bij zichzelf waarnam dat ze saboterende gedachten had & negatieve zelfpraat. En het viel me op hoe zij een afstand creëerde in het benoemen ervan. Ik daarentegen sprak de laatste tijd zo vanuit mijn pijn, alsof ik het zelf was. En zij praten dus vanuit een observator positie.

“I practicing having compassion for my body & for my self. 
I’ve been catching sabotaging thoughts & negative self talk. 
And learning to LOVE the part that needs extra care & nurturing in giving myself that. .. 
Just holding myself, holding the heart. All the parts.“ 
-Fia Forsström


En in de overload energie trok in onderstaande kaart:
Ik haal eruit dat de manier waarop ik mezelf toesta mijn stroom te volgen in lijn is met mijn Hoger Bewustzijn. Pff.. effe rust pakken. Het ijs is dun.. ik mag oppassen. En kleine babysteps nemen. En dan in al mijn eigen wijsheid & rust, zelfzorg voelen wat beter voelt. En mijn eigen stroom blijven voeden & mijn eigen grenzen aftasten & beschermen. Overloads zorgen voor meer verwijdering & hersteltijd.

De weg van de ziel orakel
Cheryl Lee Harnish

Dus wat voelt beter? Waar heb ik nu zin in?

No comments:

Post a Comment